Info Sanatate

Info_Sante_html_m1de040b1.gif
Bounne Nouvelle păstrează polifenoli si vitaminele din vin

Procesul nostru de a inlatura alcoolul prin evaporare, care disipeaza moleculele de alcool la temperatură joasă, păstrează polifenolii cu proprietatile antioxidante recunoscute, precum şi vitaminele prezente în mod natural în vin.

Info_Sante_html_7552847d.gif
Nou 2011: Bonne Nouvelle contine extract natural de Stevia...

Timp de secole frunza Stevia a fost folosita în America Latină pentru a îndulci ceaiuri. Astăzi, inlocuirea zaharului din vin cu extractul de Stevia Rebaudioside A, ofera posibilitatea persoanelor diabetice sau celor care vor sa limiteze consumul de zahar sa savureze un pahar de vin fara alcool.

...Veşti bune suplimentare: Stevia nu contine calorii!

Pe lângă eliminarea alcoolului, utilizarea de extract de Stevia ne permite reducerea kcal prezente în vinul fără alcool Bonne Nouvelle. Astfel un pahar de Bonne Nouvelle are doar 4 kcal, în loc de 70 kcal cat contine un pahar de vin cu alcool . O alternativa ideala pentru cei obligaţi să urmeze un regim special sau pur si simplu pentru cei atenţi la sănătatea lor.

Pe lîngă calitatea de îndulcitor fără calorii, steviozida din planta Stevia rebaudiana are o serie de acţiuni pozitive asupra sănătăţii oamenilor. În cazul diabeticilor are o acţiune hipoglicemiantă, de scădere a zahărului din sînge, acţiune explicată ştiinţific printr-o mai bună respiraţie celulară la nivelul mitocondriilor şi o inhibiţie a glucogenezei. Acţionează direct pe insulele Langerhans din pancreasul endocrin, stimulînd secreţia de insulina.

În cazul persoanelor supraponderale acţionează prin crearea unei senzaţii de saţietate, întrucît îndulcitorul din Stevia rebaudiana are o acţiune dublă, asupra centrului foamei din creier şi asupra terminaţiilor nervoase din stomac. Pe lîngă aceasta, reglează mecanismul gastro-intestinal.

Are o acţiune hipotensivă la persoanele hipertensive, dar nu influenţează tensiunea normală la persoanele sănătoase.

Acţiunea antibacteriană, antivirală, antimicotică a acestei plante ne dă dreptul să o indicăm în: viroze, gripe, candidoze.

Avînd în vedere că steviozidul din Stevia rebaudiana nu produce fermentaţii spre deosebire de zahăr, înseamnă că este recomandată în colitele de fermentaţie şi colon iritabil.

S-a constatat că are şi o acţiune de a diminua dorinţa de a fuma şi de a consuma alcool la persoanele dependente de acestea.

Este o alternativă de îndulcitor la persoanele bolnave de fenilcetonurie, care nu au voie să consume nici o formă de îndulcitori de tipul aspartamului, întrucît acesta este format din doi aminoacizi (fenilalanină şi acid aspartic), neputînd metaboliza fenilalanina.

Cel mai mare consumator pe plan mondial al îndulcitorilor din Stevia rebaudiana este Japonia, care foloseşte aceşti îndulcitori în locul zahărului tos, în murături, produse marinate pentru întărirea gustului de sărat şi ca aromatizant în produse de patiserie, cofetărie, în industria băuturilor, etc. Interes mare pentru această plantă manifestă Statele Unite ale Americii. În 1991 s-a înfiinţat Comitetul Stevia, care funcţionează sub îndrumarea Asociaţiei Americane de Produse Vegetale. În Comunitatea Europeană părerile sînt divergente privitor la folosirea Steviei rebeudiana în cantitate mare.

Sursa: articol - www.evenimentul.ro

Prof. biolog Maria Pop, farm. Oana Pop

cont_leaf.png

No products

To be determined Shipping
0,00 lei Total

Check out